Keuken, badkamer en verbouwing appartement binnenstad Harderwijk

  • Home
  • /
  • Portfolio
  • /
  • Keuken, badkamer en verbouwing appartement binnenstad Harderwijk

Authentiek karakter

In een monumentaal pand in het centrum van Harderwijk werden op de eerste verdieping appartementen gerealiseerd. De eerste keer dat Gert en Ageeth gingen kijken waren ze niet dolenthousiast. “Het bouwproject was net gestart, we zagen nog niet direct het eindresultaat.” Toen het appartement werd opgeleverd en ze nogmaals een kijkje gingen nemen, was het wel raak. “De tweede keer zagen we die fantastische ramen van bijna tweeënhalve meter hoog, waardoor prachtig licht naar binnen viel en de woning erg goed aanvoelde”, vertelt Gert. Authentieke elementen als het hoge plafond, de oude balken en het ontzettend fijne dakterras van bijna veertig vierkante meter waren de kers op de taart.

VERRASSEND INTERIEUR

Voor het interieur van hun appartement schakelden ze interieurontwerper Bert Franken in. Gert: “In ons vorige huis ontwierp hij een fantastische keuken. Het was voor ons niet meer dan logisch dat we hem weer om een advies zouden vragen.” Franken en zijn team ontwierpen een compleet en verrassend interieurplan, inclusief plafond-, wand- en vloerafwerking én een badkamer en keuken. De wens van Ageeth en Gert ten aanzien van de keuken was stijlvol, tijdloos en een prettige ergonomie. “En ik wilde in dezelfde ruimte ook een werkplek”, vertelt Ageeth. “Bert heeft een prachtige tafel van 1.40 op 1.40 meter ontworpen die deel uitmaakt van het kookeiland. De tafel steunt op een stoere poot waarin alles wat je niet wilt zien is weggewerkt. Het is een prettige werkplek én een geweldig ontwerp.” Gert vertelt dat ze met de badkamer ook heel tevreden zijn. “De inloopdouche en het maatwerkmeubel met Corian blad maken het een fraai en praktisch geheel.”

SCHITTEREND LICHT

Dit stel houdt van mooie interieurs in een mix van modern en antiek. “We houden van design, maar hebben geen favoriete ontwerper. We vinden een fijne woonomgeving belangrijk en genieten van mooie spullen. Bert Franken heeft voor ons een interieurontwerp gemaakt dat naadloos aansluit op onze wensen, de nieuwe meubels hebben we vervolgens op gevoel gekocht”, vertelt Ageeth. Zij vertelt dat Franken ook een doordacht lichtplan heeft gemaakt, dat met name in de keuken voor een buitengewoon effect zorgt. “De keuken wordt ’s avonds erg mooi aangelicht. Inclusief de kastenwand, waarin alle elementen die je in een keuken nodig hebt, zijn weggewerkt. En de lampen van Vibia boven het eiland zijn echte eyecatchers.”